290216

Ny vecka rullade in och sista februari började jag med dunderfrukost. Gjorde bananapancakes och var nöjd då jag för engångsskull var hungrig och gjorde ordentlig frukost. Efter det läste jag en stund inför skrivningarna och så skickade jag till Mikaela om hon hade lust att ta en promenix. Det hade hon så det blev en lång promenad i vårsolen, så härligt väder! 
 
 
Jag tog en snabb dusch på det och städade lite i mina klädskåp. Gick igenom tröjor och jeans och satte hälften i säckar och donerade bort lite kläder som jag inte använder längre. Ordnade om också lite på min byrå så det blev ett litet tomrum där, och som jag skrev igår var jag lite sugen på att köpa ett bonsaiträd. Något sånt blev det dock inte, utan köpte en annan krukväxt från blombutiken. Så fint blev det tycker jag! 
 
 
Ignorera spriten jag laddade upp med på båten... De står där för tillfället ;-)
 
Jag fixade även en god lunch åt mig av rester som jag hittade i kylskåpet. Gårdagens sallad från middagen, rödlök och fetaost på det och lite färsk pasta med pesto blev till en pestopastasallad! Gott!
 
 
Sen dess har jag inte gjort mycket. Kollat lite youtube, njutit av solen med Casper, torkat lite ytor och speglar i mitt rum och gjort middag och handlat med pappa. Nyss tog jag ut från ugnen bladkålschips! Hittade ett recept och de lär ska vara nyttigare alternativ till chips så tänkte att det är värt att testa. Smakade nyss på dem och my god va de är goda! Är ofta rätt skepstisk mot alla nyttigare alternativ "prova dehär, prova dedär, sockerfritt!!", men detta var gott! 
 
 
Så här gör du: Fyll en plåt med bladkål, men skär av "skaften" till bladen så bara det fluffiga blir kvar. Häll i 2 matskedar olivolja och blanda om så det sprids överallt (behöver inte täcka exakt alla). Strö över en tesked salt överallt. Lägg i ugn i 175 grader och stek tills de blir lite mörkare och krymper. Efter 10min i ugnen lönar det sig att hålla ett öga på dem då de kan brännas rätt lätt. Låt svalna och voilá!